ACOL
Armenian Ethnic Manor
ԱԿՈԼ էթնո-կալվածքի պատմությունը սկսվում է 1980 թվականից, երբ Ավետիսյանների ընտանիքը Տավուշի մարզի Դիլիջան քաղաքում ֆերմա կառուցեց և հիմնեց առաջին պտղատու այգիները: Ոգեշնչված լինելով սեփական այգու անուշահոտ մրգերից և հատապտուղներից ՝ Ավետիսյանների ընտանիքը որոշել է հիմնել հյութերի, գինիների, ինչպես նաև մրգային և հատապտղային օղիների արտադրություն, որոնք աչքի կընկնեն իրենց անկրկնելի համով և բնական մաքուր բաղադրությամբ: Եվրոպական արտադրության ժամանակակից սարքավորումների շնորհիվ ամբողջ արտադրանքն ունի վառ բույր, որը բնորոշ է յուրաքանչյուր մրգին կամ հատապտուղին: Սկսելով արտադրությունը 2018 թվականին ՝ Այսօր ԱԿՈԼ-ը սպառողին է ներկայացնում հյութերի և ալկոհոլային խմիչքների լայն տեսականի ՝ պատրաստված բացառապես թարմ մրգերից և հատապտուղներից:
Բնական գինու արտադրության տեխնոլոգիա
Հայկական գինեգործության հնագույն ավանդույթները պահպանելու նպատակով ԱԿՈԼ գինիներն արտադրվում են ծովի մակարդակից 900-1800 մետր բարձրության վրա աճող տեղական հայկական խաղողի ավտոխթոն, ձեռքով քաղված խաղողի տեսակներից, որոնք հատուկ կլիմայական պայմաններում հասունանալիս ձեռք են բերում բարձրորակ գինիների արտադրության համար անհրաժեշտ բնութագրերը.
Խմորումը տեղի է ունենում բացառապես բնական ճանապարհով, առանց խմորիչի կամ սուլֆիտների: Գինիները հնեցվում են 1500-2000 լիտր տարողությամբ կարասներում, թաղված հողի մեջ 2-2,5 մետր խորության վրա, ինչը գինիներին տալիս է յուրահատուկ համ և անուշաբույր որակներ։ Մինչ շշալցումը, գինիները զտվում և կայունացվում են սառեցման միջոցով:
Բնական հյութերի արտադրության տեխնոլոգիա
«ՀՆՁԱՆ» հյութերն արտադրվում են առանց ջրի, շաքարավազի, ներկանյութերի կամ կոնսերվանտների ավելացման:
Պատրաստված է տեղական թարմ մրգերից, ձեռքով ընտրված, մանրացված և սառը սեղմված:
Այնուհետև հյութը պաստերիզացվում է 80°C ջերմաստիճանում, շշալցվում և փաթեթավորվում bag-in-box-ի մեջ՝ օգտագործման համար հարմար ծորակով:
Արտադրության գործընթացը շարունակական է, շշալցումը կատարվում է հյութը քամելուց անմիջապես հետո, ինչը երաշխավորում է վիտամինների և սննդանյութերի մեծ մասի պահպանումը։
Օղու արտադրության տեխնոլոգիա
«HNDZAN» օղին պատրաստվում է արևառատ հայկական բնության հիասքանչ նվերներից և լեռնային մաքուր աղբյուրի ջրերից՝ բնական խմորման, կրկնակի թորման միջոցով՝ առանց շաքարի կամ այլ հավելումների օգտագործման։
Արտադրանքի բացարձակ որակն ապահովելու համար օղու արտադրության համար նախատեսված մրգերից և հատապտուղներից հանվում են սերմերը և պոչերը։ Թորումը ենթարկվում է եռակի զտման և հնանում է ապակե տարաների մեջ մոտ 4 ամիս, որից հետո մշակվում է սառեցմամբ -12°C ջերմաստիճանում։ Արդյունքում մրգային օղին ձեռք է բերում յուրաքանչյուր մրգի կամ հատապտուղի համար բնորոշ բնական համ և քաղցր բույր։
«HNDZAN» օղու մյուս առավելությունն այն է, որ օգտագործելուց հետո ծանրություն կամ խումհար չկա։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ արտադրության ընթացքում շաքարավազ չի ավելացվում։
Այցելեք մեզ!
Հասցե
Մյասնիկյան 52 (ամֆիթատրոնի դիմաց), Դիլիջան, 3905, Հայաստան
Աշխատում ենք ամեն օր
Ամեն օր 11:00-21:00
Ամրագրել սեղան